my follower

Nasyid Instrumental

24 Jun 2012

kerja

Bismillahirrahmanirrahim.

Setelah hampir 2 bulan bersenang-lenang di rumah.
Esoknya aku bakal menempuh dimensi baru hidupku.
Sementara je pun.

Tapi masih cuak jugak,
takut salah tekan machine, salah bagi baki, takut kena maki,
ataupun,
takut duit 'short' waktu aku bertugas.

Whatever apa pun,
Aku tetap bersyukur. Sebabnya aku suka kerja melibatkan duit.
Hilang tension pegang duit, kira duit, ikat duit. Duit, duit duit. Hehehe...

Tetiba teringat zaman sekolah dulu pun jadi alp koperasi.

Macam satu takdir pulak, hihi.

Sebelum ni kerja cikgu tadika. Suasana kerja okay.
Tapi masalahnya aku tak suka kondisi diri aku, plus emosi aku.
Aku tak suka memarahi budak-budak,
(lagipun marah bukan cara yang terbaik untuk didik kanak-kanak)
but sometimes the situations force you to do so,
sebab apa yang diorang buat tu salah,
let say, panjat rak kasut, panjat balkoni, pukul kawan.
Itu pun lepas dua bulan bekerja baru aku berani marah budak-budak ni.
Serius, dah tak sanggup dah.

harap takde orang yang aku kenal terserempak kat stesen minyak tempat aku bekerja.

#tetiba teringat yang aku tak pandai nak isi minyak, setiap kali nak isi minyak mesti tepon along, duk tanya 'merah ke pepel'?haih.

1 ulasan:

fatin athirah roslan berkata...

syifa' keje petrol pump ye?saye pon skrg ni. tp nak berenti dah.keje kat sane mmg oke, tp risiko hilang duit tu tinggi, which one of the reason why i wanna quit.huhu.tp maybe sy yg tak hati-hati..so,be careful dan gud luck!insyaALLAH oke aje =)