my follower

Nasyid Instrumental

19 Ogos 2010

i thought i can change them

Bismillahirrahmanirrahim...
rase-rase macam dah lama sungguh tak berusik blog ni..
musim peperiksaan....kene tahan nafsu sikit...
internet ni kalau sekali bukak bukan satu jam..
habis masa kat depan pc je nnt

semangat ni selalu turun naik...
kadang-kadang rasa macam malas sangat...
teringin gak nak pergi kem ke,motivasi ke..
atleast boleh refresh sikit jiwa ni..
kenapa la skolah tak buat kem krohanian tuk form5?
asyik akademik je...

*****************
untuk sesiapa...

saya harap ada seseorang di sisi saya,
yang akan tegur saya setiap kali saya buat salah,
yang akan tegur saya setiap kali saya tak jaga pandangan mata
yang akan tegur saya setiap kali volume suara saya tinggi depan lelaki,
yang akan tegur saya supaya saya tak banyak bercakap
(bnyk cakap,banyak salahnya,banyak dosa)
yang akan tegur saya setiap kali saya marah,
yang akan sabarkan saya...setiap kali saya disakiti...

zalimnya saya...letak kritirea macam tu kat sahabat saya...
tapi saya sangat berharap 'to be who i used to be'...
sesiapa je,nampak saya salah...
jangan bersetuju dengan ape yang saya buat...
tegur saya...

teringat kata-kata seseorang....
dalam satu situasi,
sama ada kita yang mengubah persekitaran
ataupun kita sendiri yang larut dalam persekitaran tu...

rasanya saya yang kedua tu...

i thought i can change them,
but they changed me...

saya baru tersedar..

help me....