my follower

Nasyid Instrumental

30 Oktober 2009

mukjizat Al-Quran

kejadian PELIK tapi BENAR....

Di dalam sebuah rumah seorang muslim bernama En. Md. Farooq, penduduk Tappachabutra, Hyderabad,rayap telah memakan sebuah AL-QURAN yg berusia 100 tahun….



keseluruhan KULIT naskah Al Qur’an dan KOTAK yang melindungi AL Quran tsb telah rosak dimakan oleh rayap termasuk sekali Tulisan Terjemahan AL QURAN TERSEBUT KE DALAM BAHASA URDU’…..
YANG MENAKJUBKAN adalah….
Rayap tersebut
TIDAK MENYENTUH ‘HURUF-HURUF ASLI AL-QUR’AN YG BERTULIS DALAM BAHASA ARAB’……. .!






SUBHANALLAH..........

29 Oktober 2009

Zawjati


Bismillahirrahmanirrahim....

Ana nak share lagu

Zawjati by Ahmed Bukhatir

maksudnya "isteriku"...sbenarnya lagu dia dalam bahasa Arab..ini translationnya, saja nak bagi yang lain faham...luahan hati seorang suami untuk isteri tercinta.mula-mula dengar macam lagu kabhie kusyi kabhi gam...mendayu-dayu sangat...kalau nak dengar lagu dia search je kat google / youtube...tak pun tekan kat link diatas tu ^


TRANSLATION- Zawjati (Ahmed Bukhatir)


I love you the way you are,
I love you the way you were,
No matter what did or will happen,
You are and will be my darling.
You’re my rightful wife, I care not about
Those who like to reproach and irritate me.
It is our destiny to be
Together eternally.In my heart you instilled love
With grace and good deeds.
Happiness vanishes when you disappear,
Life brightens when you’re there.
Hard is my day
Until you return home.
Sadness disappears
When you smile.Life turns black
When you’re upset,
So I work hard
To make your wish come true.

You’re my happiness.
May you be happy forever.
Our souls are united
Like soil and plants.

You’re my hope, my peace
My good company and inspiration.
Life is good, no matter how hard it is,
When you’re fine.

13 Oktober 2009

Bagaimana Atlantis Tenggelam


Pada bulan Mei 2001, seorang jurutera marin yang sedang menjalankan kajian sonar di perairan luar pesisir Cuba telah menemui apa yang kelihatan seperti peninggalan sebuah kota purba, 2000 kaki di bawah paras laut. Mampukah penemuan ini memecahkan misteri berkaitan Atlantis? Kajian masih sedang dijalankan secara tertutup dan di bawah kawalan ketat.

Bagaimana Atlantis tenggelam
Bangsa Atlantis yang lebih bijak dan lebih zalim daripada bangsa Yahudi, telah ditenggelamkan oleh Allah SWT ke dalam perut bumi dengan mengutuskan 2 daripada 8 orang malaikat yang memegang KursiNYa. Mengikut catatan Pluto, ia terjadi hanya satu hari satu malam sahaja. Bagi mengenal pasti bangsa tersebut Allah SWT mengutuskan Jibrail turun ke muka bumi menyamar sebagai seorang lelaki muda.

Setelah mendapat perintah daripada Allah SWT Jibrail pun berjumpa setiap bangsa yang ada di muka bumi ini dan setiap bangsa yang ditemuinya ia akan bertanya;
“Di mana malaikat Jibrail berada sekarang ini”, semua bangsa yang ditemui gagal menjawab dengan betul sehinggalah ia tiba di Benua Atlantis

Ketika Di benua Atlantis, Ia berjumpa dengan sekumpulan budak- budak yang umurnya kira- kira 10 tahun yang sedang seronok mandi di Sungai (berkubang), dan Jibrail pun bertanya kepada salah seorang daripada mereka,
“ Salam, Di negeri ini siapakah yang paling bijaksana sekali”
“Salam, Zanun” katanya.

“Boleh tak tunjukkan kepada saya di mana saya boleh berjumpa dengannya”
“Ada apa urusan saudara ingin berjumpa dengannya”

“Saya ingin bertanya kepadanya, di mana malaikat Jibrail berada sekarang ini”
“Kalau setakat bertanya di mana malaikat Jibrail berada, tak perlulah bertanya kepada Zanun, seluruh penduduk Atlantik ini tahu, kat mana ia berada” Jawab budak tersebut..

“kalau begitu baiklah, saya bertanya kepada kamu, di mana malaikat Jibrail berada”
Lalu budak tersebut memandang ke arah langit dan berkata “Oh Malaikat Jibrail tiada di langit”, Ia memandang ke dalam air sungai yang mengalir,” Oh tiada malaikat Jibrail di dalam air dan seterusnya ia memandang tepat kepada pemuda di hadapan matanya,” Awaklah malaikat Jibrail yang menyamar sebagai lelaki muda”.

Setelah memberikan salam Jibrail pun naik ke langit untuk mempersembahkan penemuanNya kepada Allah SWT, Seterusnya Allah menenggelamkan benua Atlantik.

Kenapa orang Atlantis begitu pandai sekali?

Al-Quran punca segala ilmu dan kerana itulah asal segala penemuan adalah umat Islam, kerana itulah semenjak umat Islam lemah, tiada penemuan baru, sepatutnya kita telah boleh mendominasi cahaya dan graviti.

Sebagai contoh hukum cahaya yang disebut hukum Tafra ada lima setakat ini hanya hukum pertama sahaja yang kita tahu, bahawa cahaya bergerak lurus, tetapi bagi orang Atlantis mereka telah mengetahui sehingga hukum Tafra yang kedua menyebabkan mereka mempunyai pandangan istimewa sehingga menembusi langit kedua.

Bagi mereka yang mengetahui kelima-lima hukum ini mereka boleh menghablur dan menjelma semula selagi cahaya matahari sampai. Sahabat Nabi Sulaiman, Al-Qundi memindah Istana Balqis menggunakan Kaedah ini tetapi beliau mendapat ilmu ini ketika Mizan Tuhan (semua planet tersusun lurus pada satu garisan), ketika ini tuhan akan membuka 1 atau 2 rahsianya.

Ada juga beberapa orang wali Allah mendapat ilmu ini daripada Al-Quran, rasanya Ibnu Arabbi salah seorang daripadanya, katanya.

Waallahualam

08 Oktober 2009

myspace..selamat tinggal..

Bismillahirrahmanirrahim....
Baru sekejap tadi, saya telah mendelete account myspace saya...
mesti ramai yg x tahu saya ada account kan??
a'ah...saya add sahabat saya saje..
wujudnya account tu pun secara x sengaja...
kisahnya,sebulan yg lalu seseorang telah menggunakan email saya utk mspace...
saya pun tukarla password sume...layout...username

dan sejak dtg kem pembina personal hari tu...
(ustaz hanafiah ada bgtahu kisah perempuan yg ditipu lelaki yg dikenalnya dri myspace...)
so
saya nekad nak delete account myspace saya ni...
memandangkan itu sahaja belum didelete...
myspace,friendster,hi5 yang dulu saya penah ada pun dah lama di buang...*remaja sentiasa ingin mencuba...
myspace terbaru ni pun akhirnya saya delete jugak..
saya percaya setiap tindakan yg dbuat mesti ada sebabnya kan??
hmm,so sama la yg terjadi kat myspace,frendster n lain-lain ni..
saya pun dah list kan manfaat n keburukan yg saya dapat drpd laman web ni...
lagi banyak keburukan dari baiknya...
jadi saya tetap dengan keputusan saya...

ada kawan-kawan saya kata apa salahnya jadikan
MYSPACE , FRIENDSTER , FACEBOOK
sebagai medium dakwah??

maaf,saya tiada kekuatan...saya takut,nanti saya berselindung dengan jawapan 'urusan dakwah'...tapi sedangkan saya sebenarnya terhanyut sama dengan pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan...saya takut,saya hantar comment-comment keagamaan kpd bukan muhrim atas niat menegur,merubah sesorang...padahal NIAT TAK MENGHALALKAN CARA...
macam tiada lagi rakan-rakan muslimat saya untuk dinasihati,sampaikan lelaki menjadi pilihan...

kepada rakan-rakan saya yg masih berjuang dalam friendster, myspace dan sebagainya,semoga kalian terus kuat...'biar jumud jangan hanyut',janganlah takut orang katakan kita ni daie yang buta IT bila kita x de myspace n sbgnya...sehinggakan kita sendiri hanyut....

....sma-samala kita fikir-fikirkan

*saya tabik sangat-sangat mereka yang brjaya delete account ms,fs n lain-lain lagi...bukannya mudah kan??tapi takde la susah...syukan sangat2...saya banyak dapat kekuatan dari mereka...