my follower

Nasyid Instrumental

24 Februari 2010

Muslimah Stage

Bismillahirrahmanirrahim...
Setelah sekian lama penantian...
akhirnya, Muslimah Stage jadi jugak diadakan...sempena MRIS(Minggu Remaja Islam)
Muslimin Stage pun ada jugak tapi tak nak 'highlight'kan sangat..
ye la biasanya pun memang muslimin je konker stage tu...

Saya 100% setuju Muslimah Stage tu diadakan,
sebab tahun lepas classmate perempuan saya dah bincang2 dah,

"weh, kalau kumpulan nasyid perempuan ada kat skolah ni kau nak join tak??"
" nak!nak!"
"eh boleh ke ada kump nasyid perempuan kat skolah agama?pastu kita kan dah memang ada kump nasyid lelaki..."
"aku dengar ustazah kata.....(ayat2 utk mengukuhkan fakta masing2)"

saya ingat sampai part tu je.
insyallah kalau Muslimah Stage tu diadakan, pasti ianya berasingan dengan kaum adam.
Atau dengan erti kata lain, pentas tu muslimah punya jadi seluruh dewan tu MESTI muslimah sahaja...
Pasti programnya sungguh menarik. Saya tahu ramai muslimat yang ada bakat bersajak , bersyair, berlakon, nasyid dan macam-macam lagi tapi malu. Jadi,dengan cara ni bakat mereka tu dapat disalurkan dengan cara yang terbaik dan tepat.

Kalau boleh tak nak lah student2 SHAMS selepas sekolah join ujibakat akademi fantasia, raja lawak mahupun apa sahaja program realiti tv sekarang(akademi al-quran tu lain ye..)...
terutamanya yang muslimat. Alasannya kerana di sekolah dulu mereka langsung tak diberi peluang untuk menunjukkan bakat mereka..

Harap-harap Muslimah Stage ni memberi impak yang berbeza...Aamin.
Insyallah,islam kan flexible...


16 Februari 2010

cakap...cakap

Bismillahirrahmanirrahim...
apa sahaja tujuan kita ber'blog'...
hati-hati ye...
pastinya untuk kebaikan dan yang terbaik buat diri kita...
jangan wujudkan persengketaan melalui 'blog'...
sudahnya blog dipersalahkan.
sedangkan 'blog' hanyalah alat,kita yang mengawalnya..

akhir kata,
besar bezanya....
CAKAP APA YANG KITA TAHU
dan
TAHU APA YANG KITA CAKAP...

Setakat ini sahaja,teguran buat mereka.Juga teguran buat diri saya sendiri....Ilal liqa'

02 Februari 2010

Naughty girl?

Bismillahirahmanirrahimm...
lihatlahlah apa yg saya dapat di internet kali ni...
gambar si kakak mengerjakan si adik...heheh


Kalau tengok sekilas ingatkan anak patung yang kena cakar....^_~hehehe

Tanda Kematian


TANDA 40 HARI
Tanda akan berlaku sesudah
waktu Asar. Bahagian pusat kita
akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini
daun yang tertulis nama kita
akan gugur dari pokok yang letaknya di
atas Arash Allah SWT.
Maka Malaikat Maut akan mengambil daun
tersebut dan mula membuat
persediaannya ke atas kita, antaranya
ialah ia akan mula mengikuti
kita sepanjang masa. Akan terjadi
Malaikat Maut ini akan
memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan
jika ini terjadi, mereka
yang terpilih ini akan merasakan
seakan-akan bingung seketika.
Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma
seorang tetapi kuasanya untuk
mencabut nyawa adalah bersamaan dengan
jumlah nyawa yang akan
dicabutnya.
TANDA 7 HARI
Adapun tanda ini akan diberikan hanya
kepada mereka yang diuji dengan
musibah kesakitan di mana orang sakit
yang tidak makan secara
tiba-tiba ianya berselera untuk makan.
TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di
bahagian tengah dahi kita
iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika
tanda ini dapat dikesan maka
berpuasalah kita selepas itu supaya
perut kita tidak mengandungi
banyak najis dan ini akan memudahkan
urusan orang yang akan
memandikan kita nanti.
Ketika ini juga mata hitam kita tidak
akan bersinar lagi dan bagi
orang yang sakit hidungnya akan
perlahan-lahan jatuh dan ini dapat
dikesan jika kita melihatnya dari
bahagian sisi. Telinganya akan layu
dimana bahagian hujungnya akan
beransur-ansur masuk ke dalam.
Telapak kakinya yang terlunjur akan
perlahan-lahan jatuh ke depan dan
sukar ditegakkan.
TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana
kita akan merasakan satu
denyutan di sebelah belakang iaitu di
kawasan ubun-ubun di mana ini
menandakan kita tidak akan sempat untuk
menemui waktu Asar keesokan
harinya.
TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan
merasakan satu keadaan sejuk
di bahagian pusat dan ianya akan turun
ke pinggang dan seterusnya
akan naik ke bahagian halkum.
Ketika ini hendaklah kita terus mengucap
kalimah syahadah dan berdiam
diri dan menantikan kedatangan
malaikatmaut untuk menjemput kita
kembali kepada Allah SWT yang telah
menghidupkan kita dan sekarang
akan mematikan pula.
Sesungguhnya mengingati mati itu adalah
bijak
Saling berpesan2lah sesama kita..