my follower

Nasyid Instrumental

29 Januari 2012

Silent Speaker?

Bismillahirrahmanirrahim,


Silent speaker?
What do I mean with silent speaker?




Speaker kalau sekali menghasilkan bunyi, mesti didengari oleh semua.
Tapi sayangnya speaker tu tak bersuara.


Dia seorang yang mempunyai banyak idea yang bernas(mungkin la) + kreatif.
Tapi dia tak berani nak suarakan idea dia tu.
Bila suruh bagi cadangan, memang penuhla satu page kertas A4 tu.

Bila sekali dia bercakap, orang akan terkesima mendengarnya.
Mungkin sebab kebenaran kata-katanya.
Tapi itupun dia hanya mampu suarakan dalam kumpulan yang kecil.

Sejak zaman sekolah lagi, teringat masa kem Pembina Form4 dulu, fasiliator tu bagi microphone kat aku, serius aku hanya mampu bagi salam je.

Entahla, time tu aku jadi seorang yang terlalu banyak berfikir.
Berfikir bahawa adakah dunia aku akan berubah disebabkan kata-kata aku.
Effect yang bakal terhasil disebabkan perkataan aku.
Atau mungkin mampu mengubah persepsi orang terhadap mentaliti aku?

Rumit kan cara berfikir macam tu?

Minggu lepas, aku join satu program.
Mula-mula macam bosan sikit.
But lama-kelamaan, seronok sangat.

Dan satu ketika tu, ahli group aku suruh bentang hujah kumpulan.
Aku kata, " ana tak boleh, ana tak boleh"
Mereka cuba yakinkan aku,
Dia kata aku boleh bercakap punya, percayalah...

"ana memang tak boleh"

Aku sendiri tak yakin aku boleh, mengapa mereka begitu yakin?
Manusia memang sukar ditafsir kan kan??
Aku tak faham orang. Orang lagi tak faham aku.







20 Januari 2012

muet

Bismillahirrahmanirrahim.
Tajuk direct je kan kan.
Though already a week result muet being announced.
Still, I hardly pushing myself to believe it.

It makes me realised on something.
I 'almost' get the success.
But the fact to be embedded in myself is...
I didn't get it for a real.

Memang english takdelah hebat sangat pun..
tapi aku dah cuba yang terbaik.
dan aim utuk band4.

Setelah pelbagai perkara diluar dugaan dan bidang kuasa aku berlaku pada hari muet tu.
Jujurnya, memang x puas hati dengan sistem pengurusan MUET kat usim.
Mnyebabkan hampir ksemua tamhidian datang lambat ke kelas atas sebab salah informasi.
Itu takdir di luar usaha kan??
Nak buat macam mana, mungkin itu yang tebaik yang Dia tentukan.

Ingat nak recheck result sbb lg 2 mata je lg ke band4.
Tapi kena byr rm70.
Nak repeat pun kena bayar jugak rm100 + effort lagi...
*dalam keadaan biasiswa yang tak masuk2 dan semalam last day daftar muet utk sesi feb ni*

tersepit kan kan?biarlah.lupakanlah hasrat nak amik medik tu.lupakan.

Mungkin ada hikmahnya, itu yang selalu aku percaya.
Insyallah.