my follower

Nasyid Instrumental

24 Februari 2010

Muslimah Stage

Bismillahirrahmanirrahim...
Setelah sekian lama penantian...
akhirnya, Muslimah Stage jadi jugak diadakan...sempena MRIS(Minggu Remaja Islam)
Muslimin Stage pun ada jugak tapi tak nak 'highlight'kan sangat..
ye la biasanya pun memang muslimin je konker stage tu...

Saya 100% setuju Muslimah Stage tu diadakan,
sebab tahun lepas classmate perempuan saya dah bincang2 dah,

"weh, kalau kumpulan nasyid perempuan ada kat skolah ni kau nak join tak??"
" nak!nak!"
"eh boleh ke ada kump nasyid perempuan kat skolah agama?pastu kita kan dah memang ada kump nasyid lelaki..."
"aku dengar ustazah kata.....(ayat2 utk mengukuhkan fakta masing2)"

saya ingat sampai part tu je.
insyallah kalau Muslimah Stage tu diadakan, pasti ianya berasingan dengan kaum adam.
Atau dengan erti kata lain, pentas tu muslimah punya jadi seluruh dewan tu MESTI muslimah sahaja...
Pasti programnya sungguh menarik. Saya tahu ramai muslimat yang ada bakat bersajak , bersyair, berlakon, nasyid dan macam-macam lagi tapi malu. Jadi,dengan cara ni bakat mereka tu dapat disalurkan dengan cara yang terbaik dan tepat.

Kalau boleh tak nak lah student2 SHAMS selepas sekolah join ujibakat akademi fantasia, raja lawak mahupun apa sahaja program realiti tv sekarang(akademi al-quran tu lain ye..)...
terutamanya yang muslimat. Alasannya kerana di sekolah dulu mereka langsung tak diberi peluang untuk menunjukkan bakat mereka..

Harap-harap Muslimah Stage ni memberi impak yang berbeza...Aamin.
Insyallah,islam kan flexible...


2 ulasan:

Mohd Khairul Hidayat Berahim berkata...

teruskan usaha!Ust. akan menyokong perkara yg baik...

Emy Amalina berkata...

Setuju kak syifaa' .