my follower

Nasyid Instrumental

27 April 2012

Mimpi Yang Sempurna

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah.
Baru sahaja meninggalkan satu fasa zaman muda yang begitu indah~Mudah-mudahan^_^

Dengan buku , sahabat tamhidi yang baik belaka dan universiti yang aku masih dalam usaha untuk mencintainya. `CINTA`-kill word (yang begitu indah struktur katanya). Aku percaya -The hardest part is always at the beginning. Alhamdulillah fasa permulaan tu dah selamat ditempuh...succesfully? Insyallah, Allah bersama sangkaan baik hamba-Nya. Kemungkinan degree lebih mudah.

Walaupun pada mulanya aku agak bimbang dengan kertas kimia dan math yang entah apa-apa aku jawab. But still I'm able to smile for the whole day.  Hebatkan TST04, bisa menukarkan sebuah kedukaan kepada kegembiraan, ibarat mimpi yang begitu sempurna.

Biarlah gambar yang menceritakan segalanya~

Perjalanan kami bermula pada pukul 2.30 petang, right after the chemistry paper.*after lunch + solat

Menantikan limo untuk ke ktm Nilai =p
Transport pertama kami : limo kami @ VAN sekolah
Macam biasa~bergambar lagi

Transport ke-2 kami : KTM
Laila, I'll definitely miss ur smile..^_<  *org yg paling berjasa*
housemate couple ^_^
Ahha.. joyah n datin =p

 Transport ke-3 : kaki kurniaan Ilahi

Akhirnya tibalah kami ke destinasi -The Mines pada jam 4.00ptg

Lawak tengok gambar ni..da mcm budak skolah je. dederet semua~
Our main event : BOWLING!!!!!!!!

Kaki Novel kita- Ipi n Atin yg comey=)
Nadiah dengan gaya balingan tersendiri^_^
Window shopping la kannnn..*nak tercabut kaki berjalan*

Makan malam bersama....*my fevret pic*
*bak kata laila, "mlm ni mesti sume pakat sakit perot, buang buang"
Syifa' n syafiqah : " asal lak?"
Laila : "abis semua mknn kita rasa,pelik2 lak tu"

hehe,kalau tak makan pelik pun buang-buang jugakk la lailaaa....

Malam terindah bersama~
 kekenyangan~
Akhirmya transport kami yg terakhir.....B.O.A.T
Ahha, Huda asal boleh nak suruh driver tu penuhkan boat biar muat kami satu kelas.
Then, pakcik tu reply, "tak boleh!limit 13 org je untuk keselamatan"
Hehe. Ingat mcm bas nilam pulakk.asal boleh mcm tin sardin...


 


K.A.M.I - TST04 







“ Nikmat yang paling berharga selepas nikmat Iman dan Islam, adalah memiliki sahabat yang soleh. Jika kamu mendapati kewujudan kasih sayang antara kamu dengannya, maka peganglah ia bersungguh-sungguh.” ~ Saidina Umar Al-Khattab

Uhibbukum fillah
Mohon maaf atas segalanya
Dari aku, manusia kerdil yang tak punya apa-apa
Selalu saja buat silap
Terima kasih atas persahabatan kalian
Ya Allah, cintailah mereka. Kerana sesungguhnya aku mencintainya kerana-Mu .
 
#Oh ye..Special thanks kepada pemberi buku Cinta Tiga Rasa karya Noraslina Jusin kerana susah-susah mencari.Memang betul pun itu buku yg saya nak, tp serius saya tak sempat pun nak selak buku tu waktu sekilas tengok. Saya cuma suka karya penulis tu dlm majalah solusi n alhmdulillah dah dicombine kan dlm sebuah buku yang begitu bermakna... 
*saya baru selak time dpt buku tu n baru tahu apa yg diertikan sbg tiga rasa - sbg ISTERI kepada seorang suami, anak yang taat n teman sejati....Ya Allah,malunya....(mesti dia ingat da miang sgt nak kawen)

***************
# Mungkin ini ucapan terakhir - voice out dari insan lain yang aku cuba letakkan diri aku ke posisi dia.
Please, never underestimate people!
Cuma kerana dia pendiam,
Cuma kerana dia rendah,
Cuma kerana CGPAnya kurang baik,
Cuma kerana dia agak skema,
Cuma kerana dia macam tak berperasaan,
Cuma kerana dia hanyalah biasa-biasa saja...
Dia juga ada kelebihan diri + ada perasaan yang perlu dijaga. Hargai orang lain. Dunia ini sfera, berputar dan kemudian akan bertemu semula pada satu titik yang sama. Begitu juga kamu. Boleh jadi hari ini kamu buli dia, esok siapa tahu hari kamu.(nasihat buat diri juga)


Tiada ulasan: