my follower

Nasyid Instrumental

19 Januari 2010

hantu korea

Bismillahirrahmanirrahim...
Annyeong-haseyo...
Perasan tak sejak cerita korea kat 8tv sekarang,Boys Over Flower disiarkan...
ramaila jadi hantu korea...
mula-mula minat cerita tu je,pastu berjangkit pula ngan pelakon2 citer tu,
pastu lagu-lagu dalam cerita tu,hinggakan ringtone kat handphone pun theme song crita tu(kisah benar ni)...aisy..

selepas minat satu team nasyid korea(nasyid la sangat...)...lebih-lebih lagi yang nyanyi time drama BOF tu,SHINEE kalau tak salah...berjangkit pulak kat team nasyid lain, super junior,wonder girls n macam-macam lagi...dan sekarang dari drama,lagu,pelakon korea merupakan topik hangat perbualan...korea tu,korea ni...tak sudah-sudah...

sekarang pun..bahasa komunikasi kami bertambah lagi satu,korean languange...tapi yang basic-basic je(arasso-faham,kenchana-takpe,aneyo-tidak, gamshahamidha-terima kasih..)...setakat ni yang saya tahu muslimat je minat cerita macam tu tak tahu la pulak kalau ada secret admire dalam kalangan pelajar muslimin...ehem-ehem..

Masih tak percaya lagi?hemm,cuba tengok kat bawah plastik meja pelajar perempuan(bukanlah semua)...nanti korang akan tahu...tapi percayala musim korea ni sekejap je...tak lama lagi sebulan dua lagi,bila cerita ni tamat disiarkan.Semua orang dah jadi biasa balik....tak heran dah...

*pada sesiapa yang terasa ni maaflah ye,tak berniat pun nak memerli sesiapa..saya JADI tahu pun sebab kawan-kawan saya pun hantu korea buat masa ni..saya?ada la sikit...cukup setakat ni...ne,Annyong hi-gyeseyo.....

Tiada ulasan: