my follower

Nasyid Instrumental

29 Julai 2012

Berlagu Rindu

Bismillahirrahmanirrahim.
('play'kan dulu...)
First time dengar lagu ni - Maafkan Diriku by Rast terus jatuh hati
Terimbau segala memoribilia terindah ketika bersama.




Suatu ketika kita bersama
Melukis mimpi indah
Setia bersama tempuhi segala
Mewarna suka duka
Masa berlalu menguji kita
Keegoanku menyala sengketa

Maafkanlah diriku oh teman
Kerna melukakanmu
Di manakah dirimu oh teman
Ku rasakan kehilanganmu
Sekian lama mencari
Namun kau tak ku temui

Jalanan ini
Ku rasakan sepi
Tanpa kau di sisi
Satu persatu
Langkahku membatu
Kenangan lalu membeku

Saat kau pergi penuh kecewa
Angkuh diriku menurut rasa

Saban hari ku berdoa
Pada yang Kuasa
Kita kan bersua
Untukku menebus segala

Kau terus ku jejaki
Namun kau tak ku temui



The Jubah^_^

 My Study Group + Fatin (pic not here)
Class event (tepi tasik)

Group discussion during our first sem study week

Konvensyen bidadari syurga ^_^

With datin Azila

I called Laila's tudung fashion as toncit style.hehe.


Ya Allah, sampaikanlah rinduku ini padanya.
( TTS4 + E-5-2 ) 

*rindu juga pada roomates, tapi sayangnya tak punya koleksi kenangan kami bersama.


********************************************* 


Entah mengapa kebelakangan ini aku kekontangan idea untuk menulis, kekangan masa dan kerja mungkin.Checklist, dalam tempoh cuti ini aku rasa aku kurang membaca. Selain membaca al-quran dan menyelak majalah islamik dan surat khabar aku belum lagi berjaya menghabiskan sebuah buku dalam tempoh dua bulan ini. Kalau baca pun, tak habis, pastu lompat buku lain.

Btw, ada beberapa perkara yang membuatkan aku rasa tak mampu untuk hadapi dan pikul sesuatu amanah. One of it, aku takut membimbing mereka- kerana aku takut aku sendiri lemah dalam perjalanan menuntun mereka ke arah fikrah muslim hakiki. Ya, kerja naqibah bukan mudah. Aku lebih selesa bertindak sebagai da'ie, pada diri dan orang lain insyallah. Menegakkan Islam dan menghidupkannya dalam diri. Menasihati orang, uslub dakwah secara berhikmah aku belum yakin. Mudahnya, secara praktikal aku belum berjaya aplikasikannya.. Macam penggunaan fire extinguisher. Aku tahu teorinya - tarik picu, halakan nozel pada kebakaran kemudian tekan tuas. Tapi tidak berguna jika aku tak berani gunakannya ketika kebakaran. Faham tak maksud aku?

Dan orang yang perlu dibimbing itu sebenarnya aku. 




1 ulasan:

syafiqah z berkata...

rndu kamu juge....